Sklopec na kuny: Ako spoľahlivo ochrániť svoj majetok?

Máte v hlave otázku, čo vlastne predstavuje sklopec na kuny a aký je jeho princíp fungovania? Ak áno, ste na správnom mieste! Tento článok vám poskytne odpovede na Vaše otázky. Nahliadneme do podstaty sklopca na kuny a zistíme, ako nám môže pomôcť s problémom – ako sa zbaviť kuny.
pasca-na-kunu_01

Pasca na kuny verzus sklopec na kuny

Ak sa pýtate na rozdiel medzi pascou na kuny a sklopcom na kuny, môžete veriť, že žiadny takýto rozdiel neexistuje. Termíny "pasca na kuny" a "sklopec na kuny" sú iba synonymá, ktoré označujú rovnaký druh pasce používaný na odchyt kún. Niekedy sa tento typ pasce nazýva aj "sklopná pasca na kuny," "klietka na kunu" alebo "živolovná pasca", pretože odchyt kún je s touto metódou úplne bezpečný a neškodný pre zviera.

Aký je vzhľad odchytovej pasce na kuny?

Obvykle je sklopec na kuny vyrobený z pozinkovaného drôtu. Veľkosť pasce, sila drôtu a počet vstupov môžu byť rôzne podľa modelov pasce na kunu, pretože na trhu existuje široká škála týchto pascí na kunu. Pasce na kuny majú mechanizmus s nášľapným spúšťaním. U pascí s jedným vstupom je tento mechanizmus umiestnený na opačnej strane pasce, zatiaľ čo pasce s dvoma vstupmi (obojstranné pasce na kuny) majú nášľapný mechanizmus uprostred. Ak máte problém s výberom vhodnej pasce, odporúčame sa pozrieť na náš článok Ako vybrať pascu na kuny.

Aký je princíp fungovania pasce na kuny?

Pasca na kuny pracuje na základe princípu nášľapnej sklapovacej pasce. Stačí ju nastaviť a umiestniť do nej návnadu, aby ste prilákali kunu. Potom stačí len čakať, kým kuna nepríde na návnadu a nevstúpi priamo do pasce. Akonáhle kuna stúpne na spúšťací mechanizmus, pasca sa okamžite uzavrie a kunu tak uväzní vo vnútri pasce.


Kde je možné využiť sklopec na kuny?

Sklopec na kuny môže predstavovať úspešné riešenie pre odchyt kún na rôznych miestach, vrátane pôdy, domov, striech, kurníkov, a dokonca aj v automobiloch. Jeho využitie je vhodné na miestach, kde kuny spôsobujú neporiadok a obťažujú.



V podstate možno povedať, že sklopec na kuny je efektívna dlhodobým riešením, ak sa snažíte zbaviť kún. Drôtené pasce na kuny majú svoju výhodu v tom, že sú veľmi odolné a môžu slúžiť aj po mnoho desaťročí, umožňujú vám odchytiť niekoľko kún alebo iných škodových zvierat. Tieto pasce obvykle bývajú pozinkované, čo znamená, že sú odolné voči korózii. To znamená, že môžete odchytávať kuny za rôznych poveternostných podmienok, a pasca zostane stále rovnako účinná aj po mnohých rokoch používania.

SÚVISIACE PRODUKTY