Prečo práve plašič kún

Mrštná, štíhla a veľmi aktívna šelma z čeľade lasicovitých, áno reč je o kune. V ČR sa vyskytujú hneď dva druhy a to kuna lesná a kuna skalná. My sa v tomto článku zameriame na kunu skalnú, práve tá stojí za trápením majiteľov poškodených domov a áut, ktorí pátrajú, ako sa zbaviť kuny.

Ako sa zbavit kún

Nevítaný hosť

Málokomu sa podarí kunu skutočne uvidieť. Kuny sú aktívne prevažne v noci, skôr ako kunu zbadáte, prezradia ju zápach trusu, zvyšky jedla a nočné šramotenie počas jej aktivít. Rada sa vie usadiť v pôdnych priestoroch domov a pred mrazivou zimou sa schovávajú do vyhriatych útrob auta. Radi rozhrýzajú izolácie, vedia poškodiť tašky aj odkvapy. Pri aute potom nemusí zostať len pri rozhryzených kábloch, ale rovno k poškodeniu celej riadiacej jednotky a zadrenému motoru. Pokiaľ práve teraz riešite ako sa zbaviť kuny na pôde, alebo zháňate plašič kún do motora, ste na tomto blogu správne!

 

Boj s kunami dlho neodkladajte

Čím dlhšie budete tohto nevítaného hosťa v blízkosti svojho domu tolerovať, tým rozsiahlejšie škody Vám môže spôsobiť. Našťastie aj s týmto tvorom si už v dnešnom modernom svete dokážeme hravo a humánne poradiť. Veľmi obľúbeným prostriedkom je najmä plašič na kuny alebo elektronický odpudzovač kún.

plašič kún

Plašič na kuny

Pokiaľ hľadáte tichého a zároveň spoľahlivého pomocníka na prevenciu či vypudenie, je plašič kún tou pravou voľbou. Plašič kún funguje na báze generovania ultrazvukových signálov, ktorý je pre drobné živočíchy veľmi nepríjemný. K dokonalosti pomáha aj fakt, že ultrazvukový odpudzovač kún neustále mení frekvencie a nie je teda možné aby si kuna na tento zvuk zvykla a vracala sa. Plašič kún je vhodný ako do otvorených priestorov, tak do priestorov motora na ochranu vašich plechových miláčikov.

Výhod nám plašič kún prináša hneď niekoľko a to najmä zaistenie vypudenia aj nepretržitá prevencia v jednom kroku. Ďalšími výhodami sú bezpečnosť pre človeka aj hospodárske zvieratá, flexibilné využitie vo vnútorných aj vonkajších priestoroch a ľahkú inštaláciu zariadenia, ktorú zvládne naozaj každý.

Vybrať si môžete ako z produktov na batérie tak na pripojenie do elektrickej zásuvky. V druhom prípade Vám tak odpadajú starosti s výmenou batérií, plašič n akuny zaisťuje nepretržitú prevádzku a vysokú komfortnosť pre užívateľov.

Pokiaľ teda hľadáte spôsob, ako sa zbaviť kuny na pôde alebo ako vypudiť kunu z auta, potom bude odpudzovač kún skvelým riešením. Ak váhate, ktorý plašič na kuny bude pre Vaše potreby ten najlepší, odporúčame Vám prečítať si náš článok Aký zvoliť plašič kún. Prajeme, nech sa kuny čo najrýchlejšie zbavíte!

 

SÚVISIACE PRODUKTY