Prepravka pre psa a jej výber

Plánujete cestovať a máte v úmysle vziať so sebou svojho miláčika? Začínate preskúmavať možnosti prepravných boxov, ale cítite sa v ponuke stratení? Pokiaľ ste odpovedali áno, potom je tento článok určený priamo vám. V nasledujúcom texte nájdete užitočné rady a typy, ktoré vám pomôžu vybrať ten správny prepravný box pre psa a Vaše potreby. 

prepravka-pro-psy

 

Veľkosť je kľúčová 

Kľúčové je starostlivo vybrať správnu veľkosť, pričom je lepšie, aby bola prepravka pre psa skôr väčšia ako menšia. Výška by mala byť minimálne o niekoľko centimetrov väčšia ako výška psa. Dĺžka by mala zodpovedať súčtu dĺžky chrbta psa a polovice dĺžky jeho predných nôh. Šírka priestoru by mala byť minimálne o rozmer ležiaceho psa na boku. Pri výbere je dôležité skontrolovať, či sa psík v prepravke cíti pohodlne a či nie je priestor príliš malý. Kvalitný výcvik psíka môže pomôcť, aby sa nebojil vstúpiť do menšieho priestoru. Prepravka by mala umožňovať psíkovi pohodlne stáť, ľahnúť si a otočiť sa.

Druh dopravného prostriedku 

Pri výbere  prepravky pre psa do auta je dôležité, aby obsahovala drážky pre autopásy, zatiaľ čo pri cestovaní lietadlom musí mať prepravka na psa atestáciu pre leteckú prepravu. Pre tých psíkov, ktorí nie sú nadšení z prepravky, môže byť užitočné lákať ich maškrtami alebo hračkami, ktoré na nich vo vnútri čakajú.

Zvoľte vhodný materiál

Pre boxy pre psov je najtypickejší plastový materiál, ktorý sa vyznačuje ľahkosťou, cenovou dostupnosťou a jednoduchou údržbou. Kovové prepravné boxy ponúkajú výbornú viditeľnosť a ventiláciu, často sú vyrábané z ľahkého hliníka a jednoducho sa udržujú. Na druhej strane však môžu poskytovať menší komfort. Táto nevýhoda sa naopak nevyskytuje pri textilných prepravkách, ktoré pôsobia esteticky, avšak sú menej odolné a vyžadujú náročnejšiu údržbu.

Praktická stránka a bezpečnosť na prvom mieste

Neodporúčame sa ihneď nechať uniesť prvou designovou lahôdkou, na ktorú narazíte. Radšej sa zamerajte na praktické aspekty, ktoré potencionálny prepravný box pre psa má. Je ľahko udržiavateľný? Je možné ho skladať ako prenosnú prepravku? Spĺňa vybraný prepravný box pre psa požiadavky na cestovanie? Poskytuje pohodlné madlo na jednoduché prenášanie, alebo máte obavy z nepríjemného materiálu, ktorý by sa mohol vtierať do rúk? Ako pôsobí konštrukcia? Vyzerá dostatočne pevne a bezpečne? Všetky tieto faktory je dôležité zvážiť pri výbere.

Dúfame, že naše rady a tipy vám uľahčia výber prepravného boxu pre vášho maznáčika a prispeje k bezpečnému a pohodlnému cestovaniu. So zreteľom na veľkosť, hmotnosť, materiál a bezpečnostné prvky si môžete vybrať ideálny box pre spoločné dobrodružstvo. Prajeme vám, aby vaše cesty boli plné radosti a pohodlia pre vás aj vášho chlpatého priateľa!


SÚVISIACE PRODUKTY