Vyberáme ten správny sklopec na líšky

Líšky na záhrade môžu byť skutočným problémom pre chovateľov. Pasca na líšky sa stáva nevyhnutným nástrojom na riešenie tohto problému. Ako však sklopec na líšku funguje a aký je správny spôsob, ako vybrať pascu na líšku?

past-na-lisku

Ako pasca na líšku funguje?

Sklopec na líšku je v podstate drôtená klietka vybavená nášľapným zariadením, ideálnym pre pasce na líšky. Akonáhle líška túto nášľapnú pascu vo vnútri klietky dotkne, pasca na líšku sa okamžite uzavrie, uväznená líška zostáva živá a nezranená. Toto je jediný legálny spôsob, ako sa zbaviť líšky na záhrade.

Ako vybrať pascu na líšky

Líšky sú opatrné zvieratá, a preto je dôležité starostlivo vybrať pascu na líšky. Tu je, na čo sa zamerať:

  • Veľkosť pasce na líšky: Veľkosť je základným kritériom. Líška nemôže byť príliš malá. Pasca na líšky musí byť dostatočne priestranná, s dĺžkou minimálne 120 cm a šírkou a výškou najmenej 34 cm.
  • Sila konštrukcie: Drôt musí byť dostatočne pevný, minimálne s priemerom 3 mm, aby odolal hrúbke líšky.

  • Počet vstupov do pasce na líšku: Pasca na líšku s dvoma vstupmi môže byť efektívnejšie, pretože líška môže byť menej opatrná, keď vidí druhý východ.
  • Typ spúšťacieho mechanizmu: Môžete vybrať medzi systémom zatváracieho mosta a systémom padacej brány, záleží na vašich preferenciách.
    Okrem toho, ak sa zaoberáte pascami na líšky, môžete sa zaujímať aj o pasce na vydru a pasce na bobry. A ak sa snažíte ochrániť sliepky pred líškou, odporúčame niektoré z týchto opatrení.

 

V každom prípade je dôležité mať vhodnú návnadu. Každá líška môže mať odlišné preferencie, takže môžete vyskúšať surové mäso, ryby alebo sušené ovocie. Po výbere pasce na líšky a návnady stačí pascu nastražiť na vhodnom mieste a trpezlivo čakať. Niektoré líšky sa môžu odchytiť v priebehu niekoľkých hodín, zatiaľ čo iné môžu vyžadovať viac času. Veríme však, že skôr alebo neskôr budete mať úspech. Veľa šťastia pri love!

 
SÚVISIACE PRODUKTY