Vyhrievaná podložka: Zahreje psa v zime

Bojíte sa o zdravie svojho chlpatého štvornohého kamaráta počas zimy? Zimné mesiace môžu byť náročné nielen pre ľudí, ale aj pre našich psích spoločníkov. Ako spoznať, kedy je psovi zima a ako mu poskytnúť potrebnú starostlivosť počas zimného obdobia? Máme pre vás tipy týkajúce sa vykurovacích kobercov pre psov a kúrenie v psej búde, a to všetko sa dozviete v tomto článku, tak pokračujte v čítaní.

pes_a_zima

Ako rozpoznať, kedy je psovi zima

V zime sa niektoré plemená psov doslova rozkvitajú a tešia sa na sneh a chladno. Medzi také patria Malamuti, Husky alebo Bernské salašnícke psy. Avšak iné plemená sa radšej zavrú doma a neprejavujú záujem o vonkajšie aktivity. To závisí od veľkosti a váhy psa, kvalite srsti, veku a od toho, či je pes zvyknutý na vonkajšie prostredie počas zimy. Najviac trpia chorí a staršie psy, šteňatá a sučky po pôrode. Pokiaľ je psovi zima, bude sa pokúšať zahriať tým, že sa položí tak, aby si dýchal na brucho. Príznaky podchladenia môžu zahŕňať klepanie, kňučanie a studené uši a labky.

Prečo by ste mali zvážiť vyhrievanú podložku pre psa

Podchladenie môže ohroziť nielen psy žijúce vonku v psej búde, ale aj psy, ktorí trávia dlhú dobu na studenej podlahe. Nebezpečná situácia nastane, keď je pes mokrý a vystavený nízkym teplotám. Vyváracia podložka pre zvieratá je skvelým riešením, pretože pomáha rýchlejšie vysušiť srsť vášho maznáčika a tým predchádza možným chorobám.

  • Vyhrievaný koberec pre psa:  Vyhrievaný koberec do bytu je ideálnym riešením pre tých, ktorí majú doma chladné podlahy. Funguje ako bežný koberec v domácnosti, ale zároveň poskytuje psovi teplé a suché miesto. Táto hrejivá podložka sa tiež hodí pre šteňatá a sučky po pôrode. Dôležité je vybrať praktickú a ľahko udržiavateľnú podložku, aby ste sa nemuseli obávať, že bude zničená po prvom zablatenom dni.
  • Kúrenie v psej búde:  Ak váš pes trávi väčšinu času vo svojej búde, môžete zvážiť inštaláciu kúrenia do psej búdy počas zimného obdobia. Odporúča sa používať kúrenie, keď vonku panujú teploty okolo nuly alebo pod nulou. Dbajte však na to, aby rozdiely medzi vonkajšou a vnútornou teplotou neboli príliš veľké.

 

Ako funguje vyhrievaná podložka pre psa

Vyhrievaná podložka pre psa, mačku alebo iné zvieratá udržuje stálu povrchovú teplotu okolo 30 ° C, čo je príjemné ako pre človeka, tak aj pre našich domácich miláčikov. Teplo, ktoré táto podložka vyžaruje, je pre nás takmer nepostrehnuteľné, ale pre psa je úplne dostačujúce. Elektrický vyhrievaný koberec alebo podložka nezvyšuje celkovú teplotu v byte alebo búde, čo je pre zdravie psa dôležité. Namiesto toho zahreje priestor medzi podložkou a srsťou psa, čo mu poskytne príjemné teplo bez rizika prehriatia.

Ako umiestniť kúrenie do psej búdy

Ak plánujete používať vyhrievaný koberec alebo podložku pre psa ako kúrenie v psej búde, mali by ste zvážiť dve možnosti umiestnenia:

  1. Umiestnenie na podlahu: Pri položení elektrickej podložky priamo na podlahu búdy pocíti pes teplé miesto väčšou plochou tela ako v prípade umiestnenia na stenu. Dôležité je, aby bola podložka pokrývať iba polovicu podlahy, aby mal váš psík voľbu, či sa položí na vyhrievanú plochu, alebo nie. Podložka alebo koberec musí byť umiestnený na rovnej podlahe a nemal by byť prekrytý inými predmetmi.

  2. Umiestnenie na stenu: Vyhrievanú podložku pre psa môžete tiež umiestniť na stenu psej búdy. Odporúčame umiestniť kúrenie iba na jednu zo stien. Tým pes získa možnosť vybrať si, či sa pritúli k chladnejšej stene alebo k tej vyhrievanej.

Vyhrievaná podložka pre psa sa vyrába v rôzneho materiálu av niekoľkých veľkostných prevedeniach a je iba na Vás, ktorá hrejivá podložka alebo vykurovací koberec bude najviac vyhovovať Vám aj vášmu maznáčikovi :)


SÚVISIACE PRODUKTY