Šklbanie sliepok ľahko a rýchlo

Blíži sa doba porážky sliepok a možno už chuť robiť túto náročnú prácu ručne. Našťastie v dnešnej dobe nemusíte šklbať hydinu sami. Je ideálne zaobstarať si užitočného pomocníka, ktorý to za vás zvládne. Pokiaľ vás zaujíma, ktoré inteligentné zariadenie túto prácu zvládne dokonca behom niekoľkých sekúnd, pokračujte v čítaní.

skubacka-drubeze

Ako správne ošklbať sliepku

Než pristúpite k šklbaniu sliepok, je potrebné vykonať niekoľko predbežných krokov. Samozrejme musíte najskôr sliepku poraziť. K tomu môžete použiť špeciálny odkrvovací lievik, ktorý vám pomôže držať sliepku bezpečne a odstrániť krv. Akonáhle je sliepka porazená a vykrvovaná, je dôležité ju správne spariť, aby šklbanie prebiehalo hladko.

Čo budete potrebovať na sparenie hydiny

Nádoba na vodu a zdroj tepla: Zaistite si dostatočne veľkú nádobu, ktorá odolá horúcej vode. Môžete tiež použiť špeciálny sparovací kotol, ktorý umožňuje ohriatie vody a udržanie správnej teploty vďaka automatickému termostatu.

Teplomer: Použite teplomer odolný aspoň do 100°C na monitorovanie teploty vody.

Časovač: Potrebujete ho na určenie dĺžky ponorenia sliepky do horúcej vody. Môže byť k dispozícii na hodinkách alebo v mobile.

Tyčka či hrabličky: Tieto pomôcky sú užitočné pre rovnomerné namáčanie sliepky, aby nedošlo k suchým miestam.

Ideálna teplota na sparenie sliepok je okolo 60-65 °C. Sliepku ponorte do horúcej vody po dobu 30-40 sekúnd. Použitie hrabličiek je odporúčané, aby ste čo najlepšie dostali horúcu vodu pod perie a zaistili rovnomerné sparenie.

Akonáhle sú sliepky sparené, môžete prejsť k procesu šklbania. Ak nechcete šklbať sliepky ručne jednu po druhej, môžete si zaobstarať špeciálne zariadenie na šklbanie a to šklbačku hydiny.

Šklbačky hydiny, vyberte si z dvoch možností

  • Šklbačka hydiny na vŕtačku: Toto zariadenie má valec so šklbacími prstami, ktorý pripevníte na stôl alebo stojan s vŕtačkou. Chytíte sliepku za nohy a postupne ju cez valec ošklbáte.
  • Bubnová šklbačka hydiny: Tento variant je jednoduchší a efektívnejší. Zariadenie dokáže ošklbať sliepku za menej ako 30 sekúnd. Stačí ju vložiť do bubna, zapnúť zariadenie a nechať ho urobiť prácu. Bubnová šklbačka má šklbacie prsty, ktoré ošklbávajú sliepku hladko bez poškodenia kože. Po šklbaní sa odporúča bubnové vnútro opláchnuť studenou vodou, aby sa odstránili perie a nečistoty.

 

Dúfame, že vám tento článok pomohol nájsť riešenie, ako ušetriť čas a úsilie pri šklbaní peria sliepok. Veríme, že tohtoročná sezóna šklbania sliepok bude vďaka tomuto užitočnému pomocníkovi oveľa jednoduchšia.


SÚVISIACE PRODUKTY