Automatické dvierka do kurníka

Už nechcete skoro ráno vstávať s kohútom a večer sa trápiť, či ste kurník správne uzavreli, aby ste ochránili svoje sliepky pred nepríjemnými návštevníkmi, ako sú kuny alebo lasičky? Máme pre vás riešenie! Stačí zaobstarať si automatické otváranie a zatváranie kurníka, ktoré vám umožnia cestovať na víkendy alebo relaxovať bez toho, aby ste sa museli stresovať o svoju hydinu.

Automatická brzdová páka

Ako vlastne funguje toto automatické otváranie a zatváranie kurníka?

Pri automatickom zatváraní  si možno vybrať z dvoch základných princípov: časovača a svetelného senzora. Niektoré modely dokonca umožňujú kombináciu oboch princípov.

  • Časovač  - pri automatickom zatváraní a otváraní kurníka s časovačom si iba nastavíte presné časy, kedy chcete, aby sa dvierka kurníka otvárali a kedy zatvárali. Otvárač kurníka sa potom týmito časmi riadi a teda ráno dvierka kurníka v nastavený čas otvorí a večer zase uzavrie.
  • Svetelný senzor  - Automatické dvierka vybavené svetelným senzorom pracujú na základe detekcie zmien v úrovni osvetlenia. To znamená, že sa dvierka otvárajú s nástupom svetla a zatvárajú pri stmievaní.

Možnosti pri výbere automatického zatvárania kurníka

Pri výbere automatického otvárania a zatvárania kurníka máte rôzne možnosti. Môžete si vybrať celý systém vrátane bezpečnostných dvierok alebo iba jednotku pre automatické otváranie a zatváranie, ktorú pripojíte k svojim existujúcim dvierkam. Pokiaľ plánujete pripojenie k ťažkým dreveným dvierkam do kurníka, overte si nosnosť motora v jednotke.

Porovnanie automatického otvárania a zatvárania kurníka

Ďalšie faktory, ktoré môžete zvážiť, zahŕňajú spôsob napájania (batérie alebo kábel) a možnosť solárneho napájania kurníka. Aby ste mohli ľahko porovnávať rôzne možnosti automatického otvárania a zatvárania kurníka, pripravili sme pre vás tabuľku s funkciami jednotlivých modelov. Môžete si tak ľahšie vybrať ten, ktorý vám bude najviac vyhovovať. Bez ohľadu na váš výber vám automatické otváranie a zatváranie kurníka zaistí pohodlie a pokoj pri chove sliepok.

 


ChickenGuard
Pro


JOSTechnik
HK-Bat


JOSTechnik HK-Bat 23x34 D


JOSTechnik HK-Bat 34x55 D


JOSTechnik HK-Bat 23x34 R


JOSTechnik HK-Bat 34x55 R


 ChickenGuard  Pre komplet

 Časovač

Opäť

Opäť

Opäť 

Opäť 

 Opäť

Opäť 

Opäť  

 Svetelný senzor

Opäť

Opäť

Opäť 

Opäť 

 Opäť

Opäť 

Opäť  

 Nosnosť

 Do 2 kg

Do 2 kg

 Do 2 kg 

 Do 2 kg 

Do 2 kg  

 Do 2 kg 

 Do 2 kg 

 Dvierka v balení

Áno

Áno

Opäť

Opäť

Opäť

Opäť

Opäť

 Veľkosť dvierok

 -

-

23 x 34 cm 

 34x55 cm

23 x 34 cm 

 34x55 cm

25x30 cm 

 Dvierka s poistkou

-

-

Áno 

Áno 

Opäť 

Opäť 

Opäť  

 Napájanie na batérie

Opäť

Opäť

Opäť

Opäť

Opäť

Opäť

Opäť  

 
Nie je podstatné, ktorý model si vyberiete, určite budete nadmieru spokojní. Automatické otváranie a zatváranie kurníka vám bezpochyby zaistí komfort a pokoj pri starostlivosti o sliepky.



SÚVISIACE PRODUKTY