Mačka doma? Škrabadlo pre mačku je nutnosťou

Zvažujete, či si zaobstarať domáceho maznáčika v podobe mačky a váhate nad tým, či zahrnúť medzi jeho vybavenie mačacie škrabadlo ? Odpoveď na túto otázku je jednoznačne áno. Mačacie škrabadlo patrí do základnej výbavy pre každú mačku, spoločne s kvalitným kŕmením a mačacou toaletou. Prečo je však mačacie škrabadlo také dôležité a prečo by si ho mal zaobstarať každý majiteľ mačky? Existuje niekoľko dôvodov, na ktoré sa teraz pozrieme.
vydrhnutý

Inštinkt lovca a šelmy

Mačky sú prirodzenými lovcami a šelmami, a tieto inštinkty majú zakódované v génoch. Škrabanie je pre nich spôsobom značkovania teritória a výrazom svojho prirodzeného správania. Ak už máte mačku doma, určite ste si na vlastnej koži vyskúšali, prečo je mačacie škrabadlo nevyhnutné. Toto správanie mačiek ochráni váš nábytok pred poškodením.

Obrusovanie pazúrikov

Pri škrabaní o mačacie škrabadlo si mačka zároveň odstraňuje odumreté bunky z pazúrikov. Pazúriky totiž mačkám rastú po celý život ako ľuďom nechty, a preto ich musia pravidelne obrusovať. Na obrusovanie pazúrikov spravidla slúži škrabadlo pre mačky omotané sisalovým lanom, ktoré má dlhú životnosť a mačkám slúži na obrusovanie pokojne aj dlhé roky.

Miesto pre zábavu a hry

Mačiatka a mladé mačky sú často plné energie, rady skáču, hrajú sa a zdolávajú výšky. Mačacie škrabadlo pre nich môže byť zábavným parkom, kde si vyšantí. To však tiež znamená, že ochráni váš nábytok a predmety pred nechcenými hrátkami. Dôležité je vybrať stabilné a bezpečné škrabadlo, ktoré vyhovuje potrebám vašej mačky.

Miesto pre odpočinok a pozorovanie

Niektoré mačky a kocúri sa radi celé dni ukrývajú, leňošia alebo pozorujú okolie. Taká mačka ocenia mačacie škrabadlo na stenu alebo mačacie strom na stenu s poličkami, na ktorých sú mäkké vankúše alebo domčeky. Škrabadlo a odpočívadlo pre mačky im zaistí nerušený odpočinok.

Niektoré mačky rady trávia čas v pokoji, odpočívajú alebo pozorujú okolie. Pre nich je mačacie škrabadlo s odpočívadlom ideálnym miestom pre nerušený odpočinok.

Na trhu je mnoho rôznych mačacích škrabadiel, ktoré sa líšia veľkosťou a štýlom. Vyberte také, ktoré vyhovuje vašim potrebám a priestorom. Či už sa rozhodnete pre malé škrabadlo pre mačky, mačacie strom alebo odpočívadlo na stenu, je dôležité dbať na kvalitu a stabilitu vybraného vybavenia pre vašu mačku.


SÚVISIACE PRODUKTY