Aká je najlepšia vonkajšia búda pre mačky?

Chcete zaobstarať domček pre svoju mačku na záhradu, terasu alebo balkón, ale neviete, akú vybrať? Rozoberieme si, ako by mal správny domček pre mačku, respektíve vonkajšia búda pre mačku vyzerať, čo by mala zaisťovať a aké sú možnosti pri jej výbere. Tak čítajte ďalej.

vonkajsie buda pre macky

Materiál búdy pre mačky

Ak hľadáte domček pre mačky na vonkajšie využitie, potom máte na výber v podstate z dvoch materiálov:

✓ Drevo - Asi najčastejším materiálom na výrobu vonkajšej búdy pre mačku je drevo. Drevené vonkajšie domčeky pre mačky majú prírodný vzhľad a tak zapadnú do každej záhrady. Pokiaľ však hľadáte búdu pre mačku na zimu, potom by sme zvážili izoláciu stien. Zateplený domček pre mačky bude chrániť miláčikov v zimných mesiacoch pred chladom a zároveň v letných mesiacoch pred horúčavou. Zateplená búda pre mačky je preto vhodná ako celoročný domček pre mačky. Nevýhodou drevenej búdy je jej náročnejšia údržba.

✓ EKO Plast - Výhodami mačacej búdy vyrobenej z EKO plastu je určite jej ľahká údržba a vysoká trvanlivosť. Eko plast sa totiž vyznačuje tým, že sa nekrúti, nepraská, neplesniví, neprepúšťa vodu a jednoducho sa čistí. Búda pre mačku vyrobená z ekologicky recyklovaného materiálu ponúka dobré izolačné vlastnosti a navyše je odolná voči UV žiareniu. Tento materiál mačacieho domčeka má veľmi hladký povrch, ktorý sa ľahko umýva a čistí a tiež nevstrebáva nepríjemné pachy.

 

 
Vybavenie vonkajšie búdy pre mačky

Na aké aspekty sa pri výbere vonkajšej búdy pre mačku môžete zamerať a podľa čoho domček pre mačky vyberať?

✓ Odklopné dvierka - aby bol vonkajší domček pre mačku odolný proti poveternostným vplyvom, teda proti vetru a chladu, mal by mať odklopné priechodné dvierka, ktoré si mačka sama ľahko otvorí. Niektoré búdy pre mačky umožňujú v letných mesiacoch úplne odobratie dvierok, aby do búdy prúdil čerstvý vzduch.

✓  Okienko - pre zaistenie svetla v interiéri je vhodné aspoň malé okienko vyrobené napr. z plexiskla.

✓ Otváracia strecha – otváracia strecha umožní ľahké skontrolovanie mačacieho kamaráta a tiež pomôže rýchlo domček pre mačky vyčistiť.

✓  Terasa – výborným a štýlovým variantom je búda pre mačku s terasou. Váš chlpatý priateľ môže spať alebo odpočívať v prítmí domčeka alebo môže pozorovať okolie na vyvýšenej terase.

✓ Zateplené steny – najmä ak hľadáte vonkajšiu búdu pre mačku, v ktorej Váš maznáčik bude tráviť chladné zimné dni, potom stojí za zváženie zateplený domček pre mačky s dvojitou izoláciou zo Styrofoamu. Vyhrievaná búda pre mačky ochráni mačku nielen v zime pred mrazmi, ale aj v lete pred horúčavou. Dobré izolačné vlastnosti ponúka aj búda pre mačky vyrobená z EKO plastu.

✓  Dvojposchodová búda – ak hľadáte domček rovno pre dve mačky, potom bude tou najlepšou voľbou dvojposchodová búda pre mačky. Každá mačka bude mať pre seba jedno poschodie domčeka a nebudú sa vzájomne rušiť.

Ktorá búda bude práve pre Vášho maznáčika tá najvhodnejšia?


SÚVISIACI TOVAR